Hívjon bizalommal! +36 30 238 3912
Nyitva tartás 8.00-17.00
Cím Isaszeg, Batthyány Lajos utca 23.
Bezár
2117 Isaszeg, Batthyány Lajos utca 23.
+36 30 238 3912 info@isaklima.hu

Miben segíthetünk?

Légkondicionáló berendezések és hőszivattyú rendszerek telepítése, karbantartása, gépjármű klíma javítása és karbantartása. Hűtőházak gépészete és háztartási hűtőgépek javítása.
Hívjon! +36 30 238 3912

Légkondicionáló

Telepítés, javítás, karbantartás
Hívjon! +36 30 238 3912

Autó klíma

Javítás, töltés, karbantartás
Hívjon! +36 30 238 3912

Hőszivattyús rendszerek

Telepítése és szakszerű üzembehelyezése
Hívjon! +36 30 238 3912

Hűtőházak és háztartási hűtőgépek

Javítása, szervizelése

Amit a klímaberendezések tisztításáról tudni érdemes

Több szempontból is fontos a légkondicionálók rendszeres tisztítása, éppen ezért nem mindegy, hogy ki és hogyan végzi el ezt a feladatot. Bár az egyszerűbb takarításról otthon is lehet gondoskodni, a megfelelő tisztítást és fertőtlenítést bízzuk szakemberre.

A klímaberendezés tisztítása elengedhetetlen egészségünk megőrzése miatt

Miért fontos a klíma tisztítása?

A kültéri egységek a szabadban vannak, ezért a kültéri levegőből szennyeződés rakódhat rájuk (füstgáz, növények termése). Ha ezeket nem távolítjuk el, a berendezés nem működik megfelelően, és meg is hibásodhat. A beltéri egységek is porosodnak, szennyeződnek, továbbá a belsejük a páralecsapódás miatt működés közben nedves, ami kedvez a kórokozók megtelepedésének és elszaporodásának.

A gombák, vírusok, baktériumok nem csak az egészségünket károsítják, de üzemelés közben a klíma kellemetlen szagot áraszthat miattuk. Bár egyes berendezésekben található tisztító egység elpusztítja akár a csepptálcában esetlegesen fellelhető gombákat, baktériumokat is, ettől függetlenül a klímaszezon kezdete előtt mindenképp érdemes a berendezéseket szakemberrel megnézetni, karbantartatni, aki a tisztítást is elvégzi.

Milyen gyakran kell a klímát karbantartatni?

A karbantartást és klíma tisztítását nagy mértékben befolyásolja a felhasználási környezet, pl. egy üzlethelyiségben jóval magasabb a porterhelés, mint otthoni környezetben, így a beltéri egységek tisztítására gyakrabban van szükség, mint egy otthoni, tisztább környezetben.

Másrészt függ a használat gyakoriságától is: ha egész évben használjuk a klímát fűtésre és hűtésre is, akkor érdemes minden szezonváltáskor, évente négyszer kitisztíttatni. Ha a készülék csak alkalmanként működik, évente kétszer hívjunk szakembert, és ha csupán nyáron, hűtésre használjuk a légkondit, akkor is évente legalább egyszer, a nyári szezon és az első bekapcsolás előtt mutassuk meg szakembernek.